torsdag 1 maj 2008

Thailandslyx – varje vardag


Svenskar älskar att turista i Thailand och allt fler drömmer om att bo där, ”på riktigt”. Familjen Stendahl gjorde slag i saken, slog ned bopålarna i ett stort hus med fantastisk utsikt och fick lyxliv till vardags, året om. Alla deras möbler är köpta i Chiang Mai i Norra Thailand, utom barnens sängar som kommer från ett thailändskt företag som heter Index, det närmsta Ikea man kan komma i Thailand.

Två tjejer möttes ifrån olika familjer och fann varandra. Dom beslöt sig för att hitta på någonting tillsammans. Och eftersom de båda är intresserade av kläder och mode – Ann-Sofie har dessutom en bakgrund som inköpare på H&M, kostymtecknare för film och stylist för ett produktionsbolag, reklamfilmer och featurefilmer – så låg klädbranschen nära till hands.

Duon satte sig ned och skissade på några modeller. För ett och ett halvt år sedan kunde de visa upp sin första egenhändigt designade kollektion av smycken, tunikor och klänningar. Dharmabum var fött. Tjejerna jämför märket prismässigt med klädföretaget Filippa K i Sverige. Inte billigt men inte heller jättedyrt. Målgruppen är kvinnor mellan 20 och 60 år.

Förutom de två butikerna i Phuket, en alldeles intill stranden vid Surin Beach, och den andra lite högre upp i byn, så säljs kläderna numera i flera butiker i Sverige, på Gran Canaria och i skidorten Verbier.
– Det har gått jättefort för oss och intresset för våra kläder har varit stort, berättar Ann-Sofie.

Dharmabum är en hopslagning av två ord. Dharma kommer från buddhismen och handlar om att leva gott och göra gott. Bum innebär att leva i frihet och ta dagen som den kommer. Tillsammans bildar orden en perfekt enhet.
www.dharmabum.eu

Inga kommentarer: