De här aprikoserna blir så goda att du kommer att ångra om du inte gör dubbel sats. Kryddningen blommar ut mer om de får stå och gona sig och de håller minst en vecka om de förvaras i kyl.
5-6 dl tjock yoghurt (10 %)
3/4 dl grovhackade pistagenötter
finstrimlad mynta
Aprikoser:
16 torkade mjuka aprikoser
1/3 tsk kardemumma
4 st svartpepparkorn
1 st nypa (ca 1/3 paket à 0,5g)saffran, gärna hela trådar
2 msk flytande honung
1 1/2 dl vatten
1. Klipp aprikoserna i munsbitar. Stöt kardemumma och peppar i mortel. Lägg kryddorna i en skål tillsammans med saffran och honung.
2. Koka upp vatten, (använd gärna vattenkokare så går det kvickt) slå det heta vattnet över kryddorna och rör om. Vänd ner aprikoserna. Låt blandningen samla smak i ett par timmar, gärna över natten.
3. Klicka upp hälften av yoghurten i vackra skålar. Skeda över lite av aprikoserna, varva ytterligare ett lager yoghurt och ett med aprikoser. Toppa med pistagenötter och strimlad mynta.
lördag 6 oktober 2007
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar